divendres, 28 de febrer del 2014

ENGLISH

We are studying the present continuous structure. Year five students are spies for a day!! Have a look at the videos!


Estem estudiant l'estructura del "present continu". Els alumnes de cinquè són espies per un dia!! Mireu els vídeos!



















dimarts, 18 de febrer del 2014

Quaderns d'equips

Us enrecordeu del que parlàvem del treball cooperatiu?? Us explicaré què és el que estem fent a l’aula…
Primer de tot, ens hem distribuït en petits equips de treball, heterogenis, per ajudar-nos i animar-nos mútuament a l’hora de realitzar els exercicis i les activitats d'aprenentatge en general. Som 6 equips de 4 membres cadascun (quan ens ajuntem amb 6è). Els equips són: “Seugonca”, “los 4 fiesteros”, “asesinos de la música 4”, “los futboleros”, “los cinéfilos” i “los payasos justicieros” (són en castellà perquè utilitzem sobretot aquestes hores per treballar cooperativament, tot i que, també fem alguna activitat cooperativa a matemàtiques, plàstica i tutoria).
Cada grup té un quadern d’equip on consta el nom i el logo de l’equip, els components, les normes de funcionament del treball cooperatiu i, els càrrecs que desenvolupa cada persona dins l’equip. A més, abans de cada "tema", elaborem un pla d'equip on consten els objectius de cada equip i els compromisos personals de cada component. Al final de cada sessió també hem d'escriure què hem fet i com ho hem fet al diari de sessions.

















dilluns, 3 de febrer del 2014

Bon dia!!!
Sé que tenim una mica descuidat el blog, però hem tingut molta feina, ja que estem implementant el programa CA.AC a l’aula i això porta el seu temps!!
I què és això? Us explico: Les sigles CA.AC volen dir Cooperar per Aprendre i Aprendre a Cooperar. I per què treballem aquest programa? Perque alumnes diferents (en capacitats, interès, motivació, cultura, llengua, origen social...) solament poden aprendre junts en una classe organitzada cooperativament, on tots col·laboren i cooperen (s’ajuden) per aconseguir l’objectiu comú d’ avançar en l’aprenentatge, cadascú al màxim de les seves possibilitats. Així, el mestre no és l'únic que ensenya, sinó que també els alumnes, en petits equips de treball cooperatiu, són capaços d’ensenyar-se mútuament, de cooperar iajudar-se en el moment d'aprendre
Amb les activitats organitzades de forma cooperativa es potencia l'aprenentatge de tots els continguts, no només dels que es refereixen a valors com la solidaritat, l'ajuda mútua, el respecte per les diferències... sinó també dels continguts més específics de cadascuna de les àrees del currículum. A més a més, facilita la participació activa de tot l'alumnat en les diferents activitats d'ensenyament i aprenentatge, accentuant el seu protagonisme en el desenvolupament d'aquestes activitats. Tot això, sens dubte, contribueix a crear un clima molt més favorable per a l'aprenentatge de tots els alumnes, independentment de les seves necessitats educatives.
Més endavant us explicaré el que fem a l’aula més concretament.